Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Međunarodni dan turističkih vodiča

Ove godine posjetite palaču Erdödy

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina i Glazbenom školom Varaždin ove će se godine uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča organizacijom besplatnog vođenja po gradu Varaždinu u subotu, 25. veljače, u vremenu od 10 do 12 sati.

Kao posebnost ove godine u Varaždinu će za razgled osim starogradske jezgre biti otvorena i palača Erdödy i Glazbena škola Varaždin, čime vodiči nastavljaju svoju tradiciju otvaranja značajnih zgrada u našem gradu. 2012. to je bila zgrada Hrvatskog narodnog kazališta, 2013. Gradska vijećnica, 2014. Županijska palača, 2015. Uršulinski samostan, a prošle godine vojarna u Optujskoj ulici.

Osim u Varaždinu besplatno vođenje organizirat će se u Varaždinskim Toplicama u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždinskih Toplica i u Ivancu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca.

U Ivancu sudionici kreću autobusom povijesnim stazama i čistim zrakom drevnog Klenovnika. Program počinje u Ivancu 21. veljače u 10 sati.

U Varaždinskim Toplicama zainteresirani građani također će otkriti imaju li Varaždinske Toplice glazbenu baštinu? U vremenu od 10 do 12 sati za besplatan razgled bit će otvoren i Zavičajni muzej. Razgled počinje u 10 sati ispred muzeja.


www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>