Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

HDZ u IV. mjesnom odboru

Parkiranje, „ležeći policajac“, deratizacija…

Obj. 17.02.2017. 13:59


Na današnjoj konferenciji za novinare u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan, predsjednik IV. Temeljnog ogranka HDZ-a Robert Puja te član temeljnog ogranka Dejan Žmuk gvorili su o problematici u IV. Mjesnom odboru.

Habijan je podsjetio na problem parkirnih mjesta.

– Već smo ranije spominjali problem broja parkirnih mjesta. Strana Ulice Marije Jurić Zagorke uz POS naselje bila je predviđena s parkirnim mjestima, a ona nisu izgrađena, ostala je travnata površina. Ovdje su sad već i tri zgrade privatnog investitora, Sveučilište, novi poslovni prostor i ovdje je parkiranje postalo problem – kazao je Habijan.

Puja je naglasio da inicijativa za postavljanje uspornika prometa u Ulici hrvatskih branitelja ima podršku svih stranaka u Vijeću IV. Mjesnog odbora te da je upućena prema gradskim strukturama.

Žmuk je pojasnio da „ležećeg policajca“ traže zbog povećanog broja studenata na Sveučilištu Sjever te pojačanog i ubrzanog prometa, ali i velikog broja školaraca u kvartu. Dodao je da je policija dala suglasnost i da se čeka postavljanje uspornika. Spomenuo je da je obližnji uspornik u Jalkovečkoj ulici pokazao koliko je koristan za sigurnost prometa. Govorio je o još tri problema stanara.

– Dimnjačari imaju zahtjevan posao i dimnjačarska služba u Varaždinu dobro radi. No, problem je novi gradski pravilnik o dimnjačarskoj službi koji je smanjio broj dolazaka dimnjačara. Iako je za ove zgrade taj broj sada dva, neki dimnjačari i dalje dolaze šest puta godišnje. Zašto je Grad radio novi pravilnik koji mijenja uvjete koncesije, zašto se nije čekalo da koncesija istekne? Drugi problem je deratizacija koju stanari zgrada moraju sami plaćati. Zašto moj novac ne vrijedi jednako kao građana koji živi u kućama, kojima deratizaciju plaća Grad. Varaždin je jedini grad u Hrvatskoj gdje stanari u zgradama moraju plaćati redovitu deratizaciju iako su prema zakonu gradovi obavezni osigurati provođenje mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti te sredstva za provođenje kao i nadzor, a u to je uključena deratizacija – kazao je Žmuk te također podsjetio da s dolaskom proljeća stiže i ambrozija pa je potrebno na vrijeme početi s uklanjanjem.


www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>