Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

PU varaždinska

Provalio i pljačkao, zatim zapalio prostorije da prekrije dokaze

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec, pretražili su temeljem Naredbe Prekršajnog suda u Varaždinu, kuću i vikend kuću kojima se koristi 38-godišnji muškarac. Tom su prilikom pronašli pušku s glatkom cijevi domaće izrade, nekoliko stotina komada streljiva i dvadesetak patrona. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, zbog sumnje da je u razdoblju od 9. do 14. veljače, provalio u trgovinu u Šenoinoj ulici u Varaždinu i otuđio novac i cigarete, te u prostorije agencije za nekretnine u Gajevoj ulici u Varaždinu, gdje je u namjeri prikrivanja tragova, izazvao požar. Također se sumnja da je pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u Hallerovoj aleji u Varaždinu i ugostiteljski objekt u ulici Vatroslava Lisinskog u Varaždinu. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela Teških krađa i Oštećenje tuđe stvari.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Krađe. Navedena je, kako se sumnja, tijekom noći 24./25. srpnja 2016. godine, iz osobnog vozila parkiranog u Krapinskoj ulici u Varaždinu, otuđila novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima u vlasništvu 31-godišnjaka. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Jučer, 16. veljače oko 11.15 sati u trgovini u ulici Augusta Šenoe u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s novcem te osobnim i bankovnim dokumentima u vlasništvu 53-godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

Od 3. do 14. veljače, na predjelu zvanom Nad pećinom u Brezničkom Humu, u šumi u vlasništvu javnog poduzeća, nepoznati je počinitelj srušio više stabala hrasta. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26 000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela. 

www.aktualno.hr

//sadrzaj kraj


 
<
>