Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Mogućnosti prijave na natječaj

"Erasmus plus sport" radionica za varaždinske sportske klubove

Obj. 17.02.2017. 13:58


U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Razvojne agencije Sjever DAN u četvrtak, 16. veljače, održana je radionica za sportske udruge, članice Zajednice, vezana uz mogućnosti prijave na Erasmus Sport natječaj, ali i općenito o projektima na koje sportske udruge imaju pravo prijave.

Odazvali su se predstavnici 12 varaždinskih sportskih klubova: SPK „TopOut“, NK „Varaždin“, NK „Sloboda-škola nogometa“, HPD „MIV“, SD „Varaždin“, ŠKK „Cesta“, TK „Varaždin 1181“, SK „Šimunec-gym“, ŽRK „Koka“, TK „Marathon 95“, NK „Zelengaj“ i KPA „Drava“.

Erasmus Sport 2017. projekti odnose se na mala partnerstva i neprofitne sportske događaje, a rok za prijavu projekata je 6. travnja 2017. Uvjet za mala partnerstva su minimalno tri partnera iz tri programske zemlje, a maksimalan iznos sredstava je 60.000 eura, do 80 % sufinanciranja iz EU-a. 

Moguće aktivnosti su umrežavanje udruga i klubova na transnacionalnoj razini, promocija sporta i izmjena primjera dobre prakse između partnera, priprema i razvoj obrazovnih i trening programa, podizanje svijesti o vrijednosti sporta za fizičko zdravlje, organizacija seminara, konferencija, događaja i radionica na temu sporta.
Uvjet za neprofitne sportske događaje je organizacija jednog sportskog događaja u EU zemlji prijavitelja s minimalno 12 sudionika iz 12 programskih zemalja ili više sportskih događaja unutar jedne godine s minimalno 12 partnera. 

Maksimalan iznos sredstava je pola milijuna eura, također do 80 % sufinanciranja iz EU-a. Prihvatljive aktivnosti su organizacija treninga i pripremnih aktivnosti, sportskih događaja te popratnih događaja poput seminara i radionica o sportu kao i komunikacija s javnošću.

Radionicu su pripremili Miljenko Ernoić i Marko Horvat iz Razvojne agencije Sjever DAN te stručna suradnica Zajednice, Anica Sitar Dvorski. Osim radionice iz Razvojne agencije Sjever DAN ponuđena je pomoć varaždinskim klubovima koji odluče prijaviti projekte na natječaj.

www.aktualno.hr

//sadrzaj kraj


 
<
>