Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Reakcija HDZ-a

Kostanjevac: Podržavamo prodaju Aquatehnike ali na transparentan način

Obj. 17.02.2017. 11:01


HDZ, točnije načelnici HDZ-a iz Vinice i Jalžabeta, Marijan Kostanjevac i Mirko Magić na konferenciji za novinare u petak osvrnuli su se na nedavno održanu Skupštinu Varkoma.  Kao predstavnici općina, koje su dioničari te komunalne tvrtke, Kostanjevac je potvrdio da su po svim točkama dnevnog reda glasali protiv iz razloga jer se ne slažu s načinom vođenja tvrtke i poslovni rezultate, posebice što se tiče projekta Aglomeracije. 

Kostanjevac je ustvrdio da tom tvrtkom već dulje vrijeme upravljaju političari i da je sve otišlo u krivom pravcu. Dodao je da oni kao dioničari ne mogu to mirno gledati i da su njihove rasprave na Skupštini išle u smjeru da se način vođenja promijeni.

Što se tiče privremenog financijskog izvješća za prošlu godinu, Kostanjevac kaže da je ono bili prilično površno i da se ne zna točno stanje, a za projekte u ovoj godini naglasio je da nisu od direktora Varkoma dobili jasan plan i što će se sve napraviti. Zbog toga, kazao je Kostanjevca, nisu mogli prihvatiti takva izvješća. Dotaknuo se i projekta Aglomeracije Varaždin gdje je, kao i prije nekoliko dana, naglasio da se nije ništa napravilo, osim što su propali natječaji zbog čega Varkom mora isplatiti 600 tisuća kuna. 

Posebna tema o kojoj je govorio Kostanjevac je prodaja tvrtke-kćeri Aquatehnike. Na novinarsko pitanje ustvrdio je da se HDZ slaže sa prodajom ali na transparentan način i da se zaštite radnici odnosno ne smije se dogoditi da tvrtka ostane bez posla, prihoda, a radnici bez plaća.  Načelnici HDZ-a zamjeraju upravi Varkom što im, po njihovim riječima, ne daju dovoljno informacija oko prodaje. Tako je Kostanjevac rekao da imaju informacije da je potencijalni investitor već u tvrtci i da je predao pismo namjere. Zapitao se zašto o tome nije bilo riječi na Skupštini?

s.k./www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>