Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Skupština Varkoma

Prodaja Aquatehnike ispravna odluka

Obj. 17.02.2017. 08:27


Na održanoj sjednici Skupštine Varkoma d.d. članovi su, među ostalim, primili i informaciju o postupku prodaje društva-kćeri Aquatehnika d.o.o.

Kako ističe direktor Varkoma Vlado Vlašić, u prodaju se ide iz isključivo poslovnih razloga, a sve u svrhu da se osigura poboljšanje tržišnog položaja Aquatehnike te mogućnost prijave na natječaje i dobivanje poslova.

Aquatehnika je u 100 postotnom vlasništvu Varkoma, što toj tvrtki zapravo onemogućava dobivanje poslova na projektima kojima je nositelj, odnosno investitor, Varkom d.d. Konkretnije, u ovom trenutku zbog zakonskih prepreka Aquatehnika se u svojstvu izvođača radova ne može javiti na natječaje za poslove Varkoma.

– Namjera nam je Aquatehnici osigurati bolji tržišni položaj nego što ga ima sad, a time će se naravno u toj tvrtki osigurati poslovna stabilnost, kao i mogućnost za ostvarivanje boljih poslovnih rezultata. Također, sve to će, vjerujem, dovesti do stabilnog poslovanja, a time i do sigurnih radnih mjesta. Specifičnost odnosa Varkoma kao investitora i Aquatehnike kao izvođača onemogućava tvrtki-kćeri da dobiva poslove koji su sufinancirani iz fondova Europske unije. Zbog toga je Aquatehnika zakinuta te se ne može razvijati i jačati na tržištu i jedino rješenje je što skorija prodaja tvrtke kako bi se mogla, među ostalim, prijaviti na natječaje koji su raspisani ili će se raspisati u slijedećih nekoliko mjeseci – objašnjava direktor Varkoma Vlado Vlašić.

Vlai263

Upravo iz tog razloga, rokovi za dostavu ponuda na raspisane natječaje, proizlazi i većinom glasova prihvaćena odluka Skupštine da za daljnje pregovore i prodaju Aquatehnike ovlasti Upravu Varkoma. Podsjetimo, jednoglasna odluka članova Skupštine Varkoma o prodaji društva-kćeri Aquatehnika d.o.o. donijeta je još sredinom prošle godine, a sada je Skupština za dovršetak i zaključivanje tog složenog posla ovlastila Upravu.

– Dobili smo povjerenje Skupštine da uspješno završimo posao prodaje Aquatehnike. Prodajom stvaramo mogućnost da se tvrtka javlja na natječaje i dobiva poslove za što definitivno ima kapaciteta. Za više od 100 zaposlenika moramo omogućiti da rade i privređuju i sami odlučuju o napretku i razvoju tvrtke. Posao prodaje je dinamičan proces koji zahtjeva konkretne i brze odluke. Skupština je stoga prepustila dovršetak procesa prodaje Upravi. Ukoliko bi konačna odluka ostala na potvrdi Skupštine, to bi moglo produžit cijeli proces jer je samo za sazivanje Skupštine potreban rok od dva mjeseca. Vrijeme koje Aquatehnika, ukoliko se želi javiti na natječaje i dobiti poslove, jednostavno nema – zaključio je Vlašić.

Direktor Varkoma zahvalio je političkim strankama i pojedinim gradskim vijećnicima koji su svojim javnim istupima pružili podršku prodaji Aquatehnike čime su potvrdili ispravnost odluke Skupštine Varkoma.


www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>