Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Potvrdilo Ministarstvo vanjskih poslova

Vindija i Koka mogu opet izvoziti u Rusiju

Obj. 16.02.2017. 16:42


Vindija i Koka, kao i ostale prehrambene hrvatske tvrtke kojima je ovih dana privremeno onemogućen izvoz u Rusiju,  mogu opet izvoziti svoje proizvode u tu zemlju. O tome je izvijestilo Ministarstvo vanjskih poslova, a izvoz je opet moguć od srijede.

"Nakon što je Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije 8. veljače 2017. godine izvijestila o sustavu sigurnosnih mjera za uvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i slijedom toga isključila neke europske i hrvatske tvrtke iz registra, u srijedu, 15. veljače 2017. godine, sve hrvatske tvrtke koje imaju dozvolu za izvoz mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih prerađevina, ribe i ribljih prerađevina te peradi i proizvoda u peradarskoj industriji vraćene su u ruski registar", izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova RH-a.

Odnosi se to i na varaždinsku Vindiju i Koku. Naime, prema internetskim stranicama Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije, tvrtke koje su u sada registru su PIK Vrbovec, Belje, Koka, Perutnina Ptuj Pipo, Vindija, Ostrea, Sardina i Cromaris - donosi Jutarnji.hr.

www.aktualno.hr/Jutarnji.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>