Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Gradska uprava Lepoglave na usluzi građanima

U rad puštene dvije aplikacije za građane

Obj. 05.02.2017. 12:09


Grad Lepoglava na svaki mogući način nastoji približiti rad gradske uprave svojim građanima. Jedna od novina koju puštamo u pogon su dvije on-line aplikacije putem koje će građani od sada moći na još brži, konkretniji i pouzdaniji način komunicirati s gradskom upravom. Radi se o pregledniku informacija kao Geoinformacijski sustav grada Lepoglave i aplikacije za prijavu kvara na komunalnoj infrastrukturi Geoforum.

Sagledavajući obaveze koje proizlaze iz Zakona o komunalnom gospodarstvu, Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, Zakona o cestama i nizu drugih propisa kao i potrebe koje lokalna samouprava ima u svakodnevnom obavljanju poslova u Gradu, implementiramo poslovni model geoinformacijskog sustava koji olakšava i ubrzava vođenje i obavljanje tih poslova, te omogućuje povezivanje različitih subjekata u cilju poboljšanja efikasnosti rada lokalne samouprave, a ono što je najvažnije, omogućava građanima pregledavanje najvažnijih prostorno-planskih dokumenata.

Geoinformacijski sustav podržan je programskim rješenjima američke tvrtke "ESRI" i sastoji se od skupa modula za pojedine poslovne procese koji se mogu pojedinačno koristiti i međusobno nadograđivati i povezivati. U sklopu projekta izvršena je obrada te vizualizacija cijelog seta prostorno-planskih podataka i službenih podloga Državne geodetske uprave te podataka o komunalnoj i drugoj infrastrukturi koji se na njih nadovezuju.

Geoforum je također web aplikacija dostupna na službenoj Internetskoj stranici Grada Lepoglave koja omogućava dvosmjernu komunikaciju između građana i lokalne samouprave putem koje građani mogu nadležnim osobama podnijeti prijave kvara na javnoj rasvjeti, cestama te drugih komunalnih problema. Nakon prijave kvara od strane građana zaposlenici Grada putem administratorskih prava imaju mogućnost odgovoriti građanima na njihovu prijavu ili upit. Za pristup aplikacijama potrebno je imati internet pretraživač i pristup internetu. Preporučeni internet pretraživač je Internet Explorer s obzirom da aplikacije koriste sustav Microsoft Silverlight.

www.aktualno.hr

//sadrzaj kraj


 
<
>