Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Projekt vrijedan 100 tisuća kuna

"Želim voziti bicikl" u tri faze

Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa provodi projekt „Želim voziti bicikl“ vrijedan 100 tisuća kuna. Kroz projekt će učenici osnovnih škola na području Grada Novog Marofa te općina Vinica, Petrijanec i Cestica učiti o sigurnoj vožnji biciklom u prometu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira projekt s 50 tisuća kuna, Grad Novi Marof s 10 tisuća kuna, a Općina Vinica, Općina Petrijanec i Općina Cestica sa po 5 tisuća kuna, a ostatak Osnovna škola Novi Marof, Beciklin trgovina bicikla i Udruga kineziologa Varaždin. U projektu sudjeluju i OŠ Vinica, OŠ Petrijanec i OŠ Cestica.

Ovaj projekt služi da educiramo našu djecu u vožnji bicikla i pravilima ponašanju u prometu. To je vrlo važno jer svaki dan se susrećemo s djecom koja ne razmišljaju kako se treba ponašati u prometu. Zato treba obratiti pozornost na sigurnost djece u prometu“, rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač na potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta „Želim voziti bicikl“.

Branimir Štimec, trener u BK Maraton Kreidleru i jedan od nositelja projekta, istaknuo je da se projekt već četiri godine provodi u Osnovnoj školi u Vinici te da su dvije godine bili županijski prvaci u natjecanju „Sigurno u prometu“.

Projekt „Želim voziti bicikl“ ima tri faze. Kroz prvu je uvršten u školski kurikulum, s anketnim upitnicima i animacijom učenika. U drugoj se fazi provodi obuka i sudjeluje na natjecanjima. Polaznici će polagati biciklistički ispit sukladno odluci Ministarstva, a prema Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom. Najbolji će se sudjelovati na natjecanju „Sigurno u prometu“ te na biciklističko-prometnom kampu. Predviđa se i održavanje biciklijade za sve zainteresirane sudionike projekta, roditelje, nastavnike, vanjske suradnike. U trećoj fazi roditelji, nastavnici i lokalna zajednica trebali bi biti potaknuti na osnivanje biciklističkog kluba.

www.aktualno.hr
 
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:40:00

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933