Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Rok ističe za pet dana

Još uvijek stignete po europske novce za obnovu fasada

Obj. 12.01.2017. 07:59


Zbog velikog interesa predstavnika stanara koji žele iskoristiti poticaje Europske Unije i obnoviti fasade, te ih učiniti energetski štedljivijima, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost produljuje radno vrijeme i podsjeća da rok za prijavu projekata istječe za samo 5 dana.

-Ostalo je još samo pet dana za prijave za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada. Javni poziv vrijedan 152 milijuna kuna koji je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja zatvara se 16.siječnja te do tada svi zainteresirani predstavnici stanara, odnosno upravitelji zgrada moraju kompletiranu dokumentaciju dostaviti Posredničkom tijelu razine 2 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - stoji u priopćenju Fonda.

-Tjedan pred nama trebao bi biti „udarni“ jer se na finalnom pregledu očekuje veliki broj projekata koje su upravitelji trebali korigirati prema dostavljenim uputama. Radi toga je prilagođeno i radno vrijeme te će u ovu subotu i nedjelju Fond raditi od 10:00 do 18:00 sati, a u ponedjeljak, na sam dan zatvaranja javnog poziva strankama će biti dostupan od 8:00 do 23:59 sati.Po zatvaranju poziva, postupak ocjenjivanja i odabira traje 120 dana, nakon čega se sklapa ugovor s odabranim korisnikom sredstva. Za očekivati je da će prvi radovi na obnovi zgrada započeti u srpnju, a odobreni iznosi s obzirom na visinu ukupne investicije i 60 postotno sufinanciranje mogu po projektu biti od 100 tisuća pa do čak 13 milijuna kuna - doznajemo u Fondu.

www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:38:35

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933