Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Vremenska prognoza

Hladnoća popustila, u petak se očekuje snijeg

Obj. 12.01.2017. 05:38


Kao što je i najavljivano stiglo je do promjene vremena odnosno porasta temperatura. Tako je u Varaždinu oko 06.00 ujutro bilo "tek" -4.7 stupnjeva Celzijevih što je svakako zatopljenje u odnosu na -12 stupnjeva izmjerenih u srijedu ujutro. Do kraja dana zatopljenje će biti i izraženije. Konačno bi dnevne temperature trebale biti u pozitivi.

U većem dijelu zemlje u četvrtak nas očekuje pretežno i posve oblačno, na jugu promjenjivo. Mjestimice će biti kiše, u gorju snijega, pri čemu se u gorju očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, a u unutrašnjosti zemlje oborina se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Oborine će biti češće u drugom dijelu dana.

U kopnenoj će Hrvatskoj puhati umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak. Na Jadranu će biti umjerenog juga i jugozapadnjaka. Na sjevernom Jadranu jugozapadni vjetar može imati i jake udare.Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti između -9 i -2°C, na moru od -2 do 2°C. Uz vjetrove s juga danju će zatopliti, a očekuje se od 2 do 6°C u kopnenim, te između 6 i 10°C u morskim predjelima.

U petak uglavnom oblačno, mjestimice uz kišu koja će na Jadranu i uz njega biti obilnija, lokalno i praćena grmljavinom. U unutrašnjosti se kiša može smrzavati u dodiru s tlom, a uz zahladnjenje sa sjeverozapada poslijepodne će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Nakopnu će umjeren i na udare jak južni i jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jako i mjestimice olujno jugo i južni vjetar, a na sjevernom dijelu navečer okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na moru od 2 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu i od 8 do 13 °C na Jadranu, a prema večeri osjetno zahladnjenje.

www.aktualno.hr/Meteo.info/DHMZ
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:37:19

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933