Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

USKOK

Istraga protiv četvero varaždinskih policajaca

Obj. 11.01.2017. 08:01


USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1989., 1970., 1971., 1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem -objavljeno je na službenm mrežnim stranicama USKOK-a.

Osnovano se sumnja da su prvo i drugookrivljeni policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja prošle godine, nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom da se radilo o poznaniku prvookrivljenog, vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti.

Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa prvo i drugookrivljeni, 14. rujna 2016., zaustavili četvrtookrivljenog zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, on je nazvao trećeokrivljenog policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske. On je koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao drugookrivljenog i od njega zatražio da prema četvrtookrivljenom obustave daljnje postupanje, što su dvojica policijskih službenika, postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna.

www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:38:52

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933