Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Nakon hladnoća u petak stiže snijeg

I dalje hladno, Varaždin na -7.4 C

Obj. 10.01.2017. 07:12


Hladnoća i dalje ne popušta. Iako su jutarnje temperature nešto bliže nuli, u odnosu na prethodne dane, osjet hladnoće i dalje je velik. Tako je u Varaždnu jutarnja temperatura u sedam sati iznosila -7.4 stupnjeva isto kao i u Čakovcu. Najhladniji u Hrvatskoj bili su Vukovar i Zavižan sa - 16 C.

Danas nas očekuje na Jadranu pretežno sunčano, samo na njegovom sjevernom dijelu ponegdje uz umjerenu naoblaku. Pretežno sunčano će biti i u većem dijelu unutrašnjosti, a nešto više oblaka imat će istočna Slavonija i gorska Hrvatska, gdje je mjestimice moguć i slab snijeg. U kopnenoj će Hrvatskoj biti slabog i umjerenog sjeveroistočnog i istočnog vjetra, na Jadranu umjerene i jake, mjestimice, ponajprije podno Velebita, i olujne bure.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između -15 i -9°C, lokalno moguće i niže, dok će obala i otoci u jutarnjim satima imati od -6 do -1°C. Najviše dnevne temperature bit će od -8 do -4°C u kopnenoj, te od -1 do 3°C u obalnom dijelu morske Hrvatske, na otocima bi najviše dnevne temperature mogle biti i neznatno više.

Dodajmo da sedmodnevna prognoza za petak, za varaždinsko područje, najavljuje veće količine snijega, a nakon vikenda ponovo bi moglo biti snijega u ponedjeljak.

www.aktualno.hr/Meteo.info/DHMZ
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:38:29

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933