Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

PU varaždinska

Šest krađa za vikend: Krali bicikle, kavu, vino, novčanik, računalo

Od 24. prosinca 2016. do 5. siječnja 2017. godine, u Gornjogradskoj ulici u Vinogradima Ludbreškim, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 55-godišnjakinje, te otuđio motornu špricu, inox bačve i nekoliko stotina litara vina. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

Od 20. prosinca 2016. do 5. siječnja ove godine, nepoznati je počinitelje provalio u skladište poduzeća u ulici Dragutina Rakovca u Varaždinu i otuđio električne motore. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će s kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U četvrtak, 5. siječnja, od 0.30 do 4.30 sati, na prostoru željezničkog kolodvora u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio prijenosno računalo u vlasništvu 36-godišnjaka. Navedeni je iskoristio kraću nepažnju oštećenog, otvorio njegovu putnu torbu i otuđio računalo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. 

U četvrtak, 5. siječnja,  u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Novom Marofu, nepoznati je počinitelj ušao u prostoriju za zaposlenike, te otuđio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima, vlasništvo 54-godišnjakinje. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela. 

U subotu, 7. siječnja oko 18.20 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zatekli su 15-godišnjeg maloljetnika koji je upravljao biciklom marke Olpran, te u košarici prevozio nekoliko paketa kave i nekoliko vunenih kapa. Također su nakon toga u Kukuljevićevoj ulici zatekli 16-godišnjeg maloljetnika koji je upravljao biciklom marke Spring. Navedeni su zajedno s biciklima dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku, te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su navedene bicikle otuđili iz stalka za bicikle u Stepinčevoj ulici u Varaždinu. Također je utvrđeno da su kavu otuđili u jednoj trgovini u ulici Braće Radića, a kape sa štanda kućice na Trgu slobode. Naknadno je utvrđeno da je jedan od otuđenih bicikala u vlasništvu 41-godišnjakinje, kojim se koristila njezina kćer. Bicikl je po dovršetku istraživanja vraćen oštećenoj vlasnici, dok je drugi pohranjen u prostorijama policije. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku oštećenog vlasnika, nakon čega slijede podnošenje odgovarajućih prijava.

www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>