Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

PZC Varaždin d.d.

Zimska služba (IV)

Obj. 31.12.2016. 18:59


Poduzeće za ceste Varaždin d.d. obavlja redovno održavanje županijskih i lokalnih cesta u Varaždinskoj županiji, a to podrazumijeva i zimsku službu.

Područje djelovanja PZC-a Varaždin d.d. je na cca 2400 km, a u sadašnjem teritorijalnom ustrojstvu države je to na području Varaždinske, Međimurske, dijela Koprivničko-križevačke i dijela Krapinsko-zagorske županije. Rad se obavlja s prosječno 260 radnika, time da je organizacijska shema ustrojena također na teritorijalnom principu kroz tzv. “službe”, “organizacijske jedinice”, “poslovne jedinice”, “nadcestarije” i “cestarije”, a danas su to u Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu, Zlatar Bistrici, Čakovcu, Ludbregu, Koprivnici i Križevcima. Većina radnika po struci su “cestari”, “vozači”, “strojari”, “asfalteri”, te u stručnim službama “inženjeri građevinarstva i geotehnike”, a u upravi i drugi stručni radnici – “pravnici”, “ekonomisti”, “informatičari”, “knjigovođe” i drugo potrebno osoblje.

Od tehničkih resursa tvrtka je vlasnik većeg broja vozila i strojeva te druge opreme. Veći dio opreme je specijalizirana oprema za radove održavanja i zaštite javnih cesta, primjerice – kamioni, rovokopači, bageri, grejderi, ralice za čišćenje snijega, posipači za sol i druge vrste posipala, strojevi za izradu horizontalne signalizacije, strojevi za asfaltiranje, itd.

PZC Varaždin d.d. djeluje u više županija i izvodi radove na održavanju državnih cesta na području Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-Križevačke i Krapinsko-Zagorske županije, održavanju županijskih i lokalnih cesta na području Varaždinske, Koprivničko-Križevačke i Krapinsko-Zagorske županije te održavanju nerazvrstanih cesta u gradu Varaždinu i prigradskim naseljima.

PZC


www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:37:59

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933