Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

PZC Varaždin d.d.

Zimska služba (I)

Obj. 28.12.2016. 12:10


Poduzeće za ceste Varaždin d.d. obavlja redovno održavanje županijskih i lokalnih cesta u Varaždinskoj županiji, a to podrazumijeva i zimsku službu.

Zimska služba znači održavanje cesta i objekata u zimskim uvjetima – čišćenje snijega, posipavanje cesta solju i drugim materijalima i sl., intervencije radi čišćenja cesta nakon prometnih nezgoda, izrada tehničke dokumentacije, itd. Pod zimskom službom podrazumijevaju se radovi neophodni za održavanje prohodnosti cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Vrijeme trajanja zimske službe određeno je na osnovu meteoroloških i iskustvenih podataka iz proteklih godina, a to je ovisno o županijama od 15. studenog do 31. ožujka.

PZC

Mario Vdović, član uprave PZC-a Varaždin d.d., ističe da su se, kao i svake godine, tako i za ovu prilagodili pripremivši radnu snagu, strojeve i vozila zimske službe sukladno planovima investitora.

Za Varaždinsku županiju ovu zimu smo pripremili 48 vozila, za grad Varaždin 24. Kamenog posipala i soli imamo i ne očekujemo probleme u odvijanju prometa, uz obaveznu uporabu zimske opreme za sve sudionike u prometu. Pripremili smo 12 tona soli i 15 tisuća kubika agregata. Materijal se naručuje na osnovu prosjeka, a ako bude potrebe naručit ćemo i dodatne količine. Imamo spremno 30 % vozila više nego što je u planu zimske službe, ukoliko bude izvanrednih situacija – najavio je Vdović.

PZC


www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


Neočekivana greška ! 2017-02-27 19:40:40

warning : simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 111550: parser error : xmlParseCharRef: invalid xmlChar value 31

index, line: 933