Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

TZ grada Varaždina

Meeting point i aplikacija za pametne telefone

Gradonačelnik Varaždina i predsjednik Turističke zajednice grada Goran Habuš danas je u rad službeno pustio novi meeting point ispred Turističkog ureda u Padovčevoj ulici.

– Varaždin sve više postaje turistički prepoznata kontinentalna destinacija. Brojke to govore iz godine u godinu. I ove godine imamo pozitivan rast, oko 5 % više dolazaka. Ovo je zgodan iskorak koji će svima onima koji dolaze omogućiti da na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije o gradu. Vrlo je jednostavno za korištenje. Želja nam je da takvih instalacija bude barem još nekoliko u gradu, na glavnim dolaznim točkama, poput željezničke stance, autobusnog kolodvora, na Kapucinskom trgu ili na Korzu – rekao je Habuš zahvalivši Veleposlanstvu Tajvana na financijskoj pomoći.

TZGV

Vrijednost projekta je 52.000 kuna. Uz Turističku zajednicu i Grad Varaždin, Veleposlanstvo Tajvana je sudjelovalo s 3.500 eura.

– Ovo je drugi meeting point u Varaždinu. Prvi je postavljen 2011. na Korzu. Nažalost, početkom ove godine je razbijen. Htjeli smo ga vratiti u funkciju, da zamijeni osobu u uredu kad je ured zatvoren, da turisti ne bi ostali uskraćeni za informacije. Popravak bi bio preskup, pa smo odlučili, i zbog modernizacije, postaviti novi uz potporu Vlade Tajvana. Ambasadorica Tajvana, koja ima sjedište u Beču, bila je u Varaždinu nekoliko puta i oduševila se našim malim prekrasnim baroknim gradom. Odlučili su pomoći s 3.500 eura – kazala je direktorica Turističkog ureda Jelena Toth te dodala da su ga odlučili postaviti ispred ureda jer turisti najprije pitaju gdje je ured, a kada je ured zatvoren na ovaj način mogu dobiti sve potrebne informacije.

TZGV

– Mogu se pronaći informacije o kulturnoj i turističkoj ponudi grada, ali i izletima u okolicu, servisne informacije, popis ljekarni, benzinskih postaja, bankomata. Svi podaci su na hrvatskom i engleskom jeziku, a ukupno je obrađeno više od 300 pojmova s više od 500 fotografija – rekla je Toth.

Uz meeting point u rad je puštena i aplikacija za mobilne telefone inVaraždin za iOS i Android korisnike. Apliacija se može besplatno skinuti.


n.k. / www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>