Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Šprem: Među Reformistima vlada rasulo i ništa se ne radi

Više desetaka Reformista napustilo stranku i priključilo se HNS-u

Obj. 05.09.2016. 10:26


Više desetaka, sada već bivših Reformista iz Varaždinske županije, napustilo je tu stranku i priključili su se HNS-u. Razloge takve odluke na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak u hotelu Orion kraj Ivanca,  pojasnio je Miljenko Šprem, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora reformista Varaždinske županije.

Jedan od razloga je, istaknuo je Šprem, činjenice da dosada praktički nije bilo konkretnog programa, a nije se ništa konkretno radilo u Narodnoj stranci - Reformisti. Po Špremovim riječima sve se svodilo na politiziranje i prozivanje političkih konkurenata, najviše HNS-a.

Šprem je rekao da je bio općinski povjerenik i potpredsjednik općinske organizacije Bednje. Spomenuo je da su u sada već bivšoj stranci svi projekti stavljeni u stranu. Kaže da sada stranka postoji samo radi jednog čovjeka, predsjednika te stranke, i da on većinu vremena razmišlja kako se svetiti ljudima i svojoj bivšoj stranci. Dodao je da je učlanio trećinu članova u Reformiste u Bednji i da oni svi zajedno izlaze iz te stranke i da ulaze u HNS. 

-Kad sam odlučio učlaniti u reformiste bio sam uvjeren da će to biti novi elan i zaista sam imao želju nešto pozitivno napraviti za ovaj kraj. Sad sam taj elan prepoznao u HNS-u, tu se stvorila jaka ekipa koja očito zna i može. Ekipa koja se bori za naš kraj, za naš Sjever i želim biti dio te ekipe- zaključio je Šprem.

Prvi čovjek županijskog HNS-a Predrag Štromar rekao je da puno ljudi prilazi HNS-i u da se vraća veliki broj iz Narodne stranke - Reformisti.

Šprem je pružio potporu Miloradu Batiniću koji je u utrci za preferencijalni glasu u izborima za Sabor. Batinić, koji je također bio na konferenciji za novinare. Batinić je zadovoljan što su se bivši članovi Reformista pridružili HNS-u i što su u toj stranci prepoznali ljude koji iza sebe imaju rezultate i rade na razvoju Varaždinske županije. On sam obećao je da će, kada uđe u Sabor, raditi upravo u interesu županije i sjeverne Hrvatske. Štromar je dodao da osoba poput Šprema, koji su napustili Reformiste, ima još po županiji i da svi prepoznaju HNS kao najjaču političku opciju na sjeveru. Dodao je da je pred strankom jako puno posla za što Štromar traži podršku birača u III. izbornoj jedinici. Štromar kaže da treba riješiti i projekt kirurgije, osigurati prijevoz srednjoškolaca kao i ostale projekte.

s.k./aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>