Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Raspad

Zadarski reformisti Čačiću okrenuli leđa

Obj. 18.03.2016. 07:50


Sudeći prema najnovijem događaju na lokalnoj političkoj sceni, čini se kako je val nezadovoljstva zahvatio i Čačićeve Reformiste - zadarska podružnica podnijela je kolektivnu ostavku i Gradski odbor te stranke je ugašen! Iako iz Zagreba još nisu dobili tzv. razrješnicu, u Gradskom odboru kažu kako je ova odluka definitivna i nema načina da ih itko, pa ni Čačić osobno, nagovori na ostanak u stranci - donosi portal Zadarska Brodarica.

Naprotiv, uskoro im slijede pripreme za novi politički angažman, te je vrlo vjerojatno kako će bivši Reformisti na iduće lokalne izbore izići sa nezavisnom listom. Osim predsjednika GO-a, dr. Damira Mišlova i kompletnog članstva, ostavku na sve dužnosti i u središnjici podnio je i poznati zadarski liječnik, primarijus Želimir Maštrović. Čačiću je poručio kako daje neopozivu ostavku kao član stranke, član Suda časti u središnjici i kao član Predsjedništva Gradskog odbora. O razlozima ovakve odluke dr. Maštrović kaže:

Pobjegli od Sabolić

Bili smo članovi HNS-a, neki od nas i osnivači stranke u Zadru u studenom 1990. godine. Zadnjih godina, od kad je gđa. Vesna Sabolić "preuzela" vlast u HNS-u Zadar, najprije GO a onda i Županijski odbor HNS-a. smjenjujući prethodne predsjednike stvarajući komplote i podvaljujući im, sa ponovno 'lažnim' delegatima i 'članovima'.  Nije se ovako više moglo, iz HNS-a smo pobjegli zbog nje i njenih podvala,  situacija je bila neizdrživa. Gospođa Sabolić ima neiskren odnos prema ljudima i s njom se nije moglo surađivati.Podvaljuje, konfrotira ljude, odbacuje one koji su joj poslužili, ali i pročitali, te uvodi nove i obečava im ovo i ono. Poslali smo niz dopisa o ovim problemu središnjici u Zagreb, i pojedinačno i grupno, ali su sve ignorirali. 

Kada smo došli do točke kada se više nije moglo trpjeti njeno postupanje prema članovima i stranci, otišli smo iz HNS-a i osnovali Reformiste. Međutim, ona je evo došla  za nama i upropastila sve i ovdje. Naime, kada je predsjednica HNS-a, Vesna Pusić, na Sportskim igrama u Topuskom, u proljeće 2014. izbacila Vesnu Sabolić iz stranke i ona došla k nama, raditi se više nije moglo. Pružili smo otpor njenom dolasku, ali je Čačiću bio važniji taj njen saborski mandat i vijećničko mjesto u Gradskom vijeću Zadra nego naše mišljenje i budućnost stranke u Zadru - pojašnjava dr. Maštrović

Navodi kako ih je posebno šokiralo osnivanje županijske organizacije Reformista početkom prošle godine za koju kaže kako je provedena mimo svih pravila u stranci.

 Bila je to nestatutarna, nedemokratska farsa i lakrdija, glasali su izmišljeni povjerenici nepostojećih ogranaka po županiji, koji ni danas nisu oformljeni. Iako su bili spremljeni papirići, izbor nije izvršen na način jedan član jedan glas, već stihijski, tobože konsenzusom. Na osnivanju gradske organizacije stranke predsjednik Čačić je čekao da se prebroje glasovi, a ovdje je mirno gledao u svoja koljena i pustio da se siluje demokracija. Zato smo protekloga petka održali sjednicu Gradskog odbora i nakon analize svih čimbenika vezanih na ovakvo stanje dali kompletnu ostavku na članstvo i sve funkcije u stranci. 

Dr. Mišlov se toliko angažirao na osnivanju, najprije Udruge Narodne stranke Reformisti, potom i stranačke podružnice, dajući sve od sebe da stranka zaživi i u Zadru. Sve je bilo na jednom dobrom nivou i što je najvažnije demokracija je u stranci bila stopostotna - kaže dr. Maštrović, najavljujući budući politički rad bivših članova Reformista.

Osnivaju novu stranku 

 Budući da nas je ova tragična epizoda s pokušajem stvaranja jedne nove stranke koja je u korijenu, teoretski, imala pozitivne i obećavajuće programe i vizije, zbližila i organizirala kao grupu građana, vjerujemo da ćemo se u tom smislu dalje razvijati u interesu građana našega Grada Zadra, podržavajući, poticati sve dobre projekte i ideje, a i kritizirajući, u dobroj namjeri, one koji to nisu - zaključuje dr. Želimir Maštrović., a prenosi portal Zadarska Brodarica.

//sadrzaj kraj


 
<
>