Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Varaždinska nogometna tragedija

Odluka: NK Varaždin ŠN mora u Drugu ŽNL

Obj. 04.08.2012. 10:30


Nije bilo milosti za novoosnovani NK Varaždin Škola nogometa. Sjednica Izvršnog odbora HNS-a samo je potvrdila želju klubova Treće HNL da se ta liga ne proširi sa 16 na 18 klubova. Međumurci koji su u toj „buni“ bili najglasniji, praktički su tako zapečatili sudbinu nekadašnjeg Varteksa i doslovce ga poslali u najniži rang natjecanja – u Drugu ŽNL. 

- Na žalost moramo krenuti iz početka. Nitko nije bio spreman preuzeti rizik i mimo pravilnika uvrstiti novi klub u Treću ligu. Postojala je prevelika opasnost da se na taj način jave i drugi klubovi s obzirom da ih je sa financijskim problemima previše. Žalosno je da se ovom odlukom onemogućava razvoj kvalitete nogometa u cijeloj ovoj regiji - rekao je predsjednik NK Varaždina ŠN Zoran Vidović

Tragičan je to kraj nekad uzornog nogometnog prvoligaša koji je zajedno s Dinamom i Hajdukom praktički pisao noviju povijest hrvatskog klupskog nogometa. Preveliki dugovi, gomilani godinama, doslovce su odvraćali od kluba sve eventualne sponzore i investitore. Nitko u taj klub nije želio uložiti niti kune, svađe i podmetanja u klubu i izvan njega bile su svakodnevne, taština, jal i hipokrizija učinile su svoje i završilo je kako je završilo. 

Za eventualni povratak u Prvu HNL bit će potrebne najmanje četiri godine, ali pitanje tko će imati želje i hrabrosti krenuti od početka. Žalosna je činjenica kako će grad Varaždin sada u najnižem rangu natjecanja imati čak četiri kluba: Varaždin ŠN, Mladost, Varteks i Slobodu, „veliku četvorku“ koja će se međusobno boriti za prevlast u gradu i Prvu županijsku nogometnu ligu. 

Nije li to prava tragedija varaždinskog sporta i nogometa?  www.aktualno.hr
//sadrzaj kraj


 
<
>