Aktualno hr - Varaždin - Novi Marof - Čakovec - Međimurje - aktualne vijesti i događanja Sjeverozapadne Hrvatske

Zaštita okoliša

Učenicima podijeljene "Eko slikovnice"

Obj. 01.02.2012. 12:59


Učenici četvrtih razreda VI. osnovne škole danas su na dar dobili slikovnice "Eko pustolovina" u kojoj se na djeci prihvatljiv način obrađuje tema obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša.

Na kratkoj svečanosti, kojoj su prisustovali varaždinski gradonačelnik, Goran Habuš i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever, Ivan Šimić, učenicima su podijeljene slikovnice i ukazana važnost očuvanja okoliša i racionalno trošenje energije.

Na ideju slikovnice "Eko pustolovina" došli su djelatnici Regionalne energetske agencije Sjever s ciljem podizanja svijesti i edukacije, odnosno poticanja djece i odraslih na pozitivno razmišljanje i djelovanje u okolini. Na temelju scenarija koji su napravili djelatnici Agencije, u projekt  je uključena OŠ "Đuro Ester" iz Koprivnice koja je sudjelovala u projektu "U4energy". Na osnovu scenarija novinarska grupa napisala tekst slikovnice, a ilustracije je izradio koprivnički umjetnik Branimir Dolenec. Paralelno s razvojem slikovnice, Agencija je od strane sponzora prikupila dio sredstava potreban za tiskanje slikovnice. Projekt su podržale tvrtke DomusPlus, Hartmann, Superprint, Centrometal i Podravska banka.

Slikovnica je tiskana u tiraži od 3.000 komada, a bit će podijeljena svim učenicima četvrtih razreda u školama gradova osnivača Regionalne energetske agencije Sjever – Koprivnice, Varaždina i Virovitice te u svim školskim i gradskim knjižnicama.


www.aktualno.hr

//sadrzaj kraj


 
<
>